Leva vs bo
2013-08-28 / 13:59:03 / Allmänt

Jag vill leva i Övik, men bo i Trondheim.
 
Det har varit soligt väder, möte med en saknat bror, födelsesdagstårta och kramar från en mamma med seperationsångest eller vad man ska kalla det.
 
Det bästa med min visit måste ha varit överraskningen när bestemor pratade engelska med Martins kompis Tim från USA. Hon sa att hon lärde sig engelska då hon var 15 år, nu är hon 88 och kunde fortfarande berätta om sina föräldrar som hade rest till USA och hur hon var född i Norge men "made in USA". Jag kan också tillägga att hon hade hjärtoperation tidigare i år men verkade mer uppegående än mig själv när hon var här. Hon är en kvinna att se upp till.
 
Nu ska jag och mamma skjutsa Tim till flygplatsen, och sedan åker jag och Martin för att rösta, jag för första gången!

Möjligt omöjligt
2013-08-19 / 21:09:09 / Allmänt

"Jag vill inte höra vad du har att säga, jag vill bara hålla din hand."

Säkert! vet hur man känner ibland och jag tycker om att ha hennes röst så högt och nära mig som möjligt på kvällar som detta. Kvällar då man tänder ljus efter ljus men det tycks aldrig riktigt räcka. När man vill äta frukt men istället hittar skåpet fylld med godis. När man vill skriva någonting men ännu inte fattat vad det är man tänker.
En sån kväll då jag vill ha ett en famn att vila i och en irriterande men ännu saknad andning i nacken. En sån kväll då allt jag vill ha är allt jag inte kan få.


Lyckad dummhet
2013-08-14 / 23:19:50 / Allmänt

Tänk om man alltid hade haft sån tur när man ger bort sitt nummer för en jacka.


Konstigheter
2013-08-10 / 23:54:19 / Allmänt

Ibland vill jag leva i en sån bild.


Från förtvilan till hopp
2013-08-09 / 00:30:45 / Allmänt

 

Det tar tid att skriva brev, men inte lika lång tid som att hitta motivationen för att spela hockey i år, igen. Ett år till. Mitt val att stanna i Övik är som mitt val när jag äter godis. En till. Okej, en till. Det här är sista. Det här är allra sista. Det tar inte slut förs man inser att man måste åka och handla mer godis. När tar kärleken till Övik slut?

 

Jag fick några få lätta frågor från landslagets mentaltränare: Varför tycker du det är det roligt att spela hockey?

För ett år sedan hade jag svarat med ett kort ”därför!” och tyckt att det inte finns andra ord för hur mycket man älskar att slå den platta gummibollen med en träplanka mot ett förstärkt fisknät. Nu har jag försökt svara i nästan en månad utan att hitta ett svar jag är riktigt nöjd med.

 

Det tar tid att skriva ner sina känslor. Jag kan aldrig skriva brev utan ett utkast eller två. Jag behöver tid till att tänka och fundera på vad det är jag vill säga och hur mycket jag vill säga om mina tankar. Sen vill man undvika de stora deprimerade tankarna som väldigt ofta kan hamna på papperet. Jag har varit där ofta, men jag vet att det är en illusion. Jag vet att min tysta lägenhet lurar mig. Man måste hitta tillbaka till de lyckliga känslorna man haft, de goda kaffekopparna man delat med fina vänner.

 

Jag har hittat en lycklig känsla nu. Att träna. Jag har aldrig älskat att träna, men när man svettar sönder hela gymmet på Fjällräven Center tillsammans med 20 andra tjejer så vet jag precis vad jag älskar. Jag älskar att svettas för andra. Vidrigt men sant.

 

Jag hittar inte min adressbok nu, jag måste ha glömt den i Trondheim. Men jag har hittat lite annat. Lite motivation. Ett steg närmare en ny säsong med en ny möjlighet att känna glädje av att hjälpa mina lagkompisar att trycka dit gummibollen in i fisknätet. Kanske kan jag vara med på att göra storhet i repris, vinna SM, supa mig redlös eller bara vara galen på lyckorus. Oavsett, jag börjar tro att jag kommer ha kul i år, igen.

Välkommen, säsongen 13/14.

 

 


RSS 2.0