tillfällighetsambo
2013-01-29 / 14:43:00 / Allmänt

Dom två senaste veckorna har Ida bott hemma hos mig på en 20 cm tjock luftmadrass. Det är 8 månader sedan jag lämnade sambo-livet och jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att ha någon att äta lunch med. Eller kvällsfika. Eller bara kolla TV medan båda egentligen gör något annat på var sin iphone. Det är något jag också har glömt bort, livet innan min iphone. Jag glömmer att sätta på radion för att ha ett bakgrundsljud när jag ligger felvänd på sängen, kollar på A. Steen och filosoferar över livet. Jag kommer sakna Ida när hon packar ihop luftmadrassen och åker hem till Storuman, men jag kommer också försöka ta itu med mitt gamla liv och njuta av ensamheten på kvällen.

Jag tror hon har rätt när hon säger att jag är en människa som trivs i mitt eget sällskap. Jag gillar att tro att jag liknar Melissa Horn på det sättet, om man bortser från hennes snygga hår och hennes musikförmåga. Jag trivs när jag sitter för mig själv i blogghörnan i min lägenhet, lyssnar på någon sångerska sjunga om någonting jag inte riktigt förstår och dricka en kopp kaffe även om det är sent. Jag gillar att ligga på rygg och kolla på Steens armtatuering och undra vad han hade för baktanke med den. Jag gillar att sedan undra vad jag hade för baktanke med min…

Ibland tänker jag att allt jag har just nu kommer jag sakna senare. Man får inte tänka så, men det är inte lätt när min favoritmusik är dom allra depressivaste låtarna du kan hitta samtidigt som jag har allt för mycket tid för mig själv. Som tur är blir det så mycket tid att jag hinner går från positiv till negativ och tillbaka till positiv igen. Nu ska jag göra en god kopp kaffe, lyssna på deppmusik och skriva brev till någon.


Framtidsplaner
2013-01-21 / 17:21:27 / Allmänt

Tystnad är skönt i rätt sällskap. T.ex. när jag kollar på TV utan att riktigt kolla, medan Ida sover/snarkar bredvid mig i sin lunchrast. Man blir på ett sätt kapad av den andras lugn. Sen måste hon tillbaka till ”livet efter Nolaskolan” och jag återvänder till livet som studerande student.

 

Alltid när jag berättar att jag går i skola i Sverige tror folk det är själva språket som är den svåra biten. Det var kanske det, lite, i början... Men det som egentligen är det svåra är att veta allmän fakta som ”alla vet”. Att jag hade 1/14 rätt på insjönamn i Sverige är något jag skäms över. Inte för att jag bara klarade en, utan att jag var stolt då jag klarade klura ut ett rätt svar.

Sen ska man veta allt ang. svensk politik också, vilket jag kanske borde engagera mig mer i eftersom att min framtidiga plan är att uppfostra mina barn i Sverige och få dom att spela hockey här. Sen när dom fyllt ungefär 13 år flyttar jag till Norge och låter dom briljera i hockey medan jag tjänar gott och tillräckligt med pengar för att skicka dom på collage i USA, oavsett om dom får stipendium eller inte. Sen ska dom försörja mig med sin NHL-lön.

Den tid då..! Nu måste jag försörja mig själv med lite kyckling och pasta innan Micke tar livet av oss på träningen. 4 poäng på en helg är inte tillräckligt för att ens fantasera om fika istället för intervaller.


När skolan är slut
2013-01-11 / 14:27:50 / Allmänt

Just nu bor jag i en stad som är så liten att man inte ens har alternativet att kolla bio i 3D, men det är ingenting man saknar när man promenera på den kalla snön genom de mysiga gatorna och kan glömma alla bekymmer. Jag kommer visst sakna uppförsbackarna vart än man ska, skitlukten från fabriken och allt det dåliga och bra med Modos herrar.  Jag kommer sakna att kunna gå till mina vänner för att spela supermario, dricka kaffe eller bara sitta tyst och kolla på TV. En stor del av mig vill inte lämna livet här uppe. För över 3,5 år sedan kunde jag varken skriva eller prata svenska. Inte att jag kan det nu heller, men nu har jag åtminstone lärt mig att man inte skriver värklegen (= verkligen).

 

Världen är så stor och ännu har jag valt att spendera 4 av 20 år i Örnsköldsvik. För dig som inte gillar matte är det 1/5 av mitt liv och 57 % av min tid som tonåring. Jag har hunnit fota tusentals med kort, men ännu är jag rädd för att jag borde tagit med mig kameran oftare.


RSS 2.0