Vin och snö
2013-10-18 / 04:27:47 / Allmänt

Att blogga är inte som att göra vin, ännu uppdaterar jag som om det blir bättre ju längre man väntar.

Snart kommer en saknad vän hem. Hon som är känd som en bokstav, hon som alltid improviserar i köket, hon som aldrig säger nej till ett äventyr om det inte är så att hon har bokat en tvättid som inte går att missa. Ja, för hon är den som inte missar sin tvättid.

Min mage kurrar som apan i The Hangover, jag är hungrig efter dagens träning. P till ära gör jag idag en avanserad rätt om man jämför med pytt i pannan jag oftast äter. Idag är det varken ägg eller beasås på sidan, idag är det sallad och vitlöksbröd! För det finns ingen ordentlig ostsufflé utan sallad och vitlöksbröd.
Mamma hade varit stolt. Den smakade som den brukar göra efter en hungersnöd på en försenad tågresa hem till Trondheim, det enda som saknades var ett vardagsrum fylld med norsktalande människor.

 

Förutom ostsufflé och saknade vänner har det gått rätt bra vad gäller hockey. Vi har vunnit 7 av 7 matcher och ligger högst på tabellen än så länge. Till helgen möter vi Leksand på bortaplan och på måndag åker vi en kort sväng förbi Sundsvall. Förhoppningsvis får jag låna en filt av någon innan resan och förhoppningsvis klarar vi plocka med oss 6 pinnar hem igen.
Snön har börjat lägga sig som ett tunt täcke på Öviks gator och det vore fint att ha gjort en bra helg innan löpningen den kommande veckan. Minusgrader och en missnöjd Micke Nilson är inte något man jublar över. Det enda positiva med just den kombinationen är att man uppskattar den äckliga lukten av säkerligen 100års innestängd svett på Kempehallen lite mer än normalt då samma lukt även innebär värme åt den ihjälfrusna näsan.

 

Oavsett hur många vintrar man spenderar i norra Sverige tycks man aldrig bli riktigt van med kylan. Det känns som att alla Öviksbo kollar snett på mig när jag går på stan i min stora dunjacka redan nu men jag tycker det är okej, jag har aldrig varit den som inte kan börja förbereda mig inför vintern för tidigt. Redan då den första snöflingan landade på gräsmattan utanför mitt fönster i dag började jag planera pepparkaksbakning, snögubbebyggande och glöggdrickande. Julen är den bästa högtiden och då är det viktigt att njuta av tiden. I år har jag även bestämt mig för att införskaffa en liten julgran men tänker inte berätta om hur det ska gå till pga juridiska skäl.

 

Med det säger jag god natt och puss puss. God natt, puss puss!


0 Kommentarer« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: